Selänpään kylä

Selänpäässä asukkaita on n. 500 ja talouksia n. 180. Kylällä on asukkaita vauvasta vaariin. Selänpäässä asuu mukavia, kotiseuturakkaita ja aktiivisia ihmisiä. Myös vuodesta ja vuosikymmenestä toiseen uskolliset kesäasukkaat tuovat oman lisänsä elinvoimaiseen ja aktiiviseen kylään.

Kylä on mukava, turvallinen ja kaunis paikka asua. Luonto on lähellä ja kylän mutkitteleva raitti ihastuttaa ja toivottaa vieraankin tervetulleeksi. Tiet Selänpäästä eri suuntiin ovat hyvässä kunnossa ja niitä hoidetaan hyvin myös talvisin.

Torpanlahden talkoilla kunnostettu uimaranta on lapsiystävällinen, Nuorisoseurantalon kupeessa sijaitseva urheilukenttä ja paloaseman viereinen talkoovoimin tehty jääkiekkokaukalo palvelevat kylän aktiivista urheilutoimintaa. Kylällä on myös ampumarata ja Tuohikotin tien varressa lentokenttä. Hiihtoa harrastaville löytyy talvisin useita latuja sekä myös valaistu latu.

Kylällä toimivat aktiivinen vapaapalokunta ja sen turvallisuutta tuova ensivaste. Kylältä löytyy kaupungin ylläpitämä Muumilaakson päiväkoti. Kirjastoauto kiertää kylällä säännöllisesti.  Lähin kauppa löytyy läheiseltä Vuohijärveltä, muut palvelut Valkealan kirkonkylältä tai Jaalasta. Kylän lapset käyvät alakoulua Jaalassa ja yläkoulua Valkealan kirkonkylällä.

Valkealan opisto monipuolisine palveluineen tuo Selänpäähän ihmisiä kauempaakin.

 

Selänpäässä suomalainen maalaisidylli on kauneimmillaan. Kylän maisemaa leimaavat peltoaukeat, mutta läheltä löytyy niin vesistöä kuin metsääkin.