Selänpään kyläyhdistys ry

Tulevia tapahtumia kylällä:

SELÄNPÄÄN KYLÄYHDISTYS RY VUOSIKOKOUS
tiistaina 17.4.18 klo 18.00
Selänpään nuorisoseurantalo
Selänpääntie 631, 47830 Hasula
Lämpimästi tervetuloa kaikki kylätoiminnasta kiinnostuneet! 
Kahvitarjoilu. 
————————————————————-
Valkealan seurakunnan Selänpään perhekerho kokoontuu opistolla elokuun lopulta toukokuun lopulle keskiviikkoisin klo 10-11.30

 

Perhekerho on tarkoittettu pienille lapsille yhdessä aikuisen kanssa. Kerho alkaa hartaudella. Kerhossa leikitään, askarrellaan, puuhataan yhdessä ja syödään eväitä.

Perhekerho kokoontuu kerran viikossa. Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tule silloin, kun sinulle sopii.

Lapsi tulee yhdessä aikuisen kanssa. Kerhoon voi hyvin tulla jo aivan pienen lapsen kanssa tai ottaa mukaan koko sisarusjoukon.

Ota lapselle mukaan kerhotossut ja pienet eväät. Seurakunta tarjoaa aikuisille kahvit. Kerho on maksuton.

Valkealan kristillinen kansanopisto, Kansanopistontie 53 HASULA. Sisäänkäynti pääovista ja portaat ylös.

Lisätietoja Valkealan srk.

Selänpää on n. 500 asukkaan kylä, joka sijaitsee pohjois-Kymenlaaksossa Kouvolassa entisen Valkealan kunnan pohjoisosissa. Matkaa Selänpäähän kertyy Valkealan kirkonkylältä pohjoiseen n. 15km ja Kouvolan keskustasta n. 30km.

selanpaa kartallaSelänpää jakautuu Suur-Selänpääksi ja Vähä-Selänpääksi. Suur-Selänpää käsittää keski-kylän ja Pokinkylän alueen. Vähä-Selänpäähän kuuluvat Hasula, Nuuttila, Pukkila, Tolska ja osa Verlaa. Kylän halki kulkee Savon junarata, mutta junat eivät enää nykyisin pysähdy asemalla.

Selänpään kyläyhdistys ry edustaa Selänpään kylän kaikkia asukkaita. Toimintaa pyritään järjestämään kaiken ikäisille kyläläisille. Rahoitus saadaan pääasiallisesti erilaisia tukia hakemalla. Kyläyhdistyksen vuosikokous järjestetään keväisin ja lisäksi kevätkokouksessa valittu hallitus kokoontuu muutaman kerran vuodessa.

Kyläyhdistyksen tavoitteena on pitää yllä kylän me-henkeä, järjestää toimintaa kyläläisille, tiedottaa kylän tapahtumista asukkaille ja olla mukana tukemassa kylän muiden yhdistysten toimintaa. Kyläyhdistyksen roolina onkin olla kylän eri yhdistysten ja toimijaryhmien yhteinen foorumi, jossa voidaan keskustella koko kylää koskettavista asioista.

Vetovoimainen kylä

Vetovoimainen kylä

Selänpää on mukava, turvallinen ja kaunis paikka asua. Myös kylän asukkaat ovat mukavia, kotiseuturakkaita ja aktiivisia.

Kylällä on hyvät puitteet elää, asua ja harrastaa. Turvallisuutta tuo VPK ja sen ensivaste. Kylältä löytyy päiväkoti ja eskari. Kirjastoauto kiertää kylällä säännöllisesti, ja kesähelteellä voi jäätelöt vaikka pyöräillen kipaista pienestä kyläkaupasta. Harrastusmahdollisuuksia tarjoavat upean ja monipuolisen luonnon lisäksi urheilukenttä, uusi frisbeegolfrata Nuorisoseurantalon maastossa, jääkiekkokaukalo, Torpanlahden uimaranta, ampumarata, valaistu latu ja jopa lentokenttä. Sisäliikuntatiloja löytyy Valkelan opistolta.

 Vireä kylä

Vireä kylä

Selänpää on aktiivisten yhdistysten ja seurojen kylä. Toimintaa löytyy kaiken ikäisille vauvasta vaariin; perhekerhosta tuolijumppaan.

Kylällä toimii eri alojen yrityksiä ja asuu monien eri ammattialojen edustajia. Myös perinteisen maatalouden harjoittajia löytyy verrattain runsaasti, ja maatalous näkyy vielä nykypäivänäkin vahvasti kylän maisemassa.

Maisemien kylä

Maisemien kylä

Selänpäässä suomalainen maalaisidylli on kauneimmillaan. Selänpäätä onkin yhdessä Verlan kanssa ehdotettu Suomen valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-aluiden joukkoon.

Kylän maisemaa leimaavat erityisesti laajat peltoaukeat, mutta läheltä löytyy niin vesistöä kuin metsääkin. Luonto on jatkuvasti lähellä. Kylän kaunis, mutkitteleva raitti ihastuttaa ja toivottaa vieraankin tervetulleeksi.